2017. február 28.  Elemér-Deviza: 
EUR/HUF 310,45 CHF/HUF 289,1
Ingatlankereső és lakberendezési magazin
Összesen: 41056 ingatlanhirdetés
/ KEZDŐLAP / INGATLANKERESŐ / LAKBERENDEZÉS / ÖTLETHÁZ / HÁZ KÖRÜL / BEJELENTKEZÉS
E-mail cím: Jelszó: Elfelejtett jelszó  
Retro, country vagy barokk?
2010. február 28. - Lakberendezés
Íme, elkészült a lakásunk, felépült a házunk, hogyan tovább? Milyenek legyenek a belső burkolatok, milyen színűek a falak? Napjainkban egyre többen részesítik előnyben a tapétázást. A tapétának ugyanis számos előnye van.

Elsősorban lehet nagyon dekoratív, meghatározó, kifejezi egyéniségünket, vagy éppen ellenkezőleg, visszafogott, a „háttérből elegáns”. Mindenképpen ügyeljünk arra, hogy a tapéta anyagában, színeiben, stílusában igazodjon a belső adottságokhoz és a bútorokhoz.

Ha kedveljük a klasszikus bútorokat, mindenképpen egy klasszikus mintájú tapétát válasszunk. Talán ez a legegyszerűbb feladat, hiszen ennek van a legnagyobb hagyománya Magyarországon. Igen széles a választék a barokk és szecessziós, sokszor szövet hatású habalapú tapétákban.

Ha elég nagy a belső terünk, bátran használjunk sötétebb, meleg színeket!
Kiemeli a bútort, bensőséges hangulatot teremt, és nem is piszkolódik annyira. Kétségkívül ajánlatos lemosható tapétát vásárolni! Még izgalmasabb, ha egy kis egzotikus mintával kombináljuk. Alkalmazzunk mellé sok textilt, dús függönyöket, kárpitozott bútorokat.

Ha bútoraink inkább modernek és elég nyitottak vagyunk az újra, válasszunk valami különlegeset! Nagyon elegáns a selyem tartalmú tapéta, melyben a selyemszálak enyhén megcsillannak, ha ráesik a fény. Kiválóan illenek mellé a fém – króm bútorok, hifi állványok, „hi tech” berendezések bőr ülőfelületek, hideg padlóburkolatok, járólapok.

Fiatalok körében divatos a retro, a 70-es évek hangulatát idéző motívumok. Ez is lehet igényesen elegáns, ha megtaláljuk a megfelelő minőséget, és mintát.

Üde hangulatot teremt a virágmintás „ country „ hangulatú tapéta. Bátran használjuk, ha tetszik, nagyon vidámmá, barátságossá tehetjük vele otthonunkat. Jól illik a fenyőbútorokhoz, az antikolt felületekhez vagy az angolos lakásbelsőkhöz. Kombinálhatjuk a virágosat csíkossal, kockással, alkalmazzunk közé bordűrcsíkot.
Választhatjuk bátran kislányszobába is, nem kell félnünk, hogy hamar kinövi a szobáját.

Különleges környezetbe különleges tapéta! Újra hódít a posztertapéta. Kétségtelen hogy nagyon dekoratív és figyelemfelkeltő. Vigyázzunk, hogy csak akkor használjuk ha van hozzá falfelületünk, ahol tud érvényesülni. Különösen ajánljuk dolgozószobába, irodába, recepcióra, rendelőkbe, óvodákba.

 
/ Képgaléria
 
A színekkel otthonossá tehetjük a helyiségeket
 
 
/ Kapcsolódó cikkek
Egy futurisztikus fekete-fehér lakás
Azon olvasóinknak ajánljuk az alábbi képsoron szereplő lakás bemutatását, kik kedvelik a modern, futurisztikus elképzeléseket és megvalósításokat, akik valamilyen kapcsolatot ápolnak a sci-fi világával.
 
 
A Riverside Múzeum Skóciából
A Glasgow-i Riverside Múzeum idén nyitotta meg kapuit a nézőközönség előtt és már több mint félmillió látogató tette tiszteletét az azóta szervezett kiállításokon.
 
/ További cikkek
Raktárból felújított apartman Barcelonából
Futurisztikus lakás Nagoya-ból
Svédország legkisebb otthona
Musashisakai ház: lenyűgöző otthon két szinten
Álomlakás kosarasoknak
Brentwood rezidencia: káprázatos építészeti megoldás
Fekete-fehér ház: tökéletes luxus Szingapúrban
Canyon Point rezidencia: hegyi luxus mesés környezetben
Egyedi megosztású terek az AiRNB-től
Erdei menedék Svédországban Petra Gipp építésztől
 
Erkély- és teraszkertészet
Zöld oázissá varázsolható a legkisebb erkély is. Csak néhány, virággal dúsan beültetett tartóedény kell hozá. Rosszul kiválasztott kerti elemekkel és elhanyagolt növényekkel azonban a legnagyobb kert is csupán kopár földdarab. A szépen megtervezett és gondosan ápolt kert minden évszakban szemet gyönyörködtető látvány. A kötelező hét végi fűnyírás kora leáldozott.
 
David Rasmussen gyűjteménye
Az Építészeti Digest Otthon kiállításon mutatta be legújabb gyűjteményét David Rasmussen.
 
Tavaszi friss hajtások
A magvakból házilag nevelt növények bővelkednek vitaminokban, ásványi anyagokban. Sokféle enzimet, mikroelemet, sőt teljes értékű fehérjét is tartalmaznak.
 
Az ültetés alapszabályai
A megépített kert mindaddig befejezetlen, amíg a növényeket ki nem ültetjük. Különböző tényezőktől függ, hogy mennyi és milyen növényt választunk, és azokat miképpen csoportosítjuk.
 
James Uren munkái
James Uren egy fiatal és rendkívüli tehetségekkel megáldott amerikai tervező, akinek a munkái rendkívül ígéretesek.
 
Branca gyűjtemény
Milánóban mutatta be Branca névre keresztelt legújabb gyűjteményét Marco Sausa Santos.
 
Modern környezet
Térelválasztóval alakított ki igényes lakóteret Céline Merhand és Anais Morel francia tervező.
 
Őszi teendők
A kiskertben a téli zimankó beállta előtt megszaporodnak a teendők. Segítségül egy listát készítettünk, hogy ne feledkezzenek meg semmi fontosról.
 
Hirdetéskezelés, infók
Hirdetésfeladás
Hirdetés kiemelés
Notesz
Szerződés-minták
hirdetés
Női napozó
Szívderítő trükkök, hogy megszeresd a novembert
Ezernyi örömöt tartogat az ősz, nem érdemes hát szomorkodni.
Akciós termékek
MTD OPTIMA 46 SPB HW Benzines fűnyíró
107 990 Ft
Legolvasottabb cikkek
Szavazás
hirdetés
 
 
 
 
© 2006-2016 Network.hu Kft.  I  Médiaajánlat  I  Kapcsolat  I  Adatkezelés  I  Felhasználási feltételek
 
LEGGYAKORIBB KERESÉSEK
 
eladó ingatlan Budapest eladó ingatlan Debrecen eladó ingatlan Miskolc eladó ingatlan Szeged eladó ingatlan Pécs eladó ingatlan Győr
eladó ingatlan Pest megye eladó ingatlan Dunaújváros eladó ingatlan Eger eladó ingatlan Veszprém eladó ingatlan Békéscsaba eladó ingatlan Tatabánya
eladó ingatlan Szolnok eladó ingatlan Székesfehérvár eladó ingatlan Kecskemét eladó ingatlan Nyíregyháza eladó ingatlan Szombathely eladó ingatlan Siófok
 
Ingatlanlista megye és település szerintTémalista
 vissza az oldal tetejére