2018. április 24.  György-Deviza: 
EUR/HUF 310,45 CHF/HUF 289,1
Ingatlankereső és lakberendezési magazin
Összesen: 20626 ingatlanhirdetés
/ KEZDŐLAP / INGATLANKERESŐ / LAKBERENDEZÉS / ÖTLETHÁZ / HÁZ KÖRÜL / BEJELENTKEZÉS
E-mail cím: Jelszó: Elfelejtett jelszó  
Retro, country vagy barokk?
2010. február 28. - Lakberendezés
Íme, elkészült a lakásunk, felépült a házunk, hogyan tovább? Milyenek legyenek a belső burkolatok, milyen színűek a falak? Napjainkban egyre többen részesítik előnyben a tapétázást. A tapétának ugyanis számos előnye van.

Elsősorban lehet nagyon dekoratív, meghatározó, kifejezi egyéniségünket, vagy éppen ellenkezőleg, visszafogott, a „háttérből elegáns”. Mindenképpen ügyeljünk arra, hogy a tapéta anyagában, színeiben, stílusában igazodjon a belső adottságokhoz és a bútorokhoz.

Ha kedveljük a klasszikus bútorokat, mindenképpen egy klasszikus mintájú tapétát válasszunk. Talán ez a legegyszerűbb feladat, hiszen ennek van a legnagyobb hagyománya Magyarországon. Igen széles a választék a barokk és szecessziós, sokszor szövet hatású habalapú tapétákban.

Ha elég nagy a belső terünk, bátran használjunk sötétebb, meleg színeket!
Kiemeli a bútort, bensőséges hangulatot teremt, és nem is piszkolódik annyira. Kétségkívül ajánlatos lemosható tapétát vásárolni! Még izgalmasabb, ha egy kis egzotikus mintával kombináljuk. Alkalmazzunk mellé sok textilt, dús függönyöket, kárpitozott bútorokat.

Ha bútoraink inkább modernek és elég nyitottak vagyunk az újra, válasszunk valami különlegeset! Nagyon elegáns a selyem tartalmú tapéta, melyben a selyemszálak enyhén megcsillannak, ha ráesik a fény. Kiválóan illenek mellé a fém – króm bútorok, hifi állványok, „hi tech” berendezések bőr ülőfelületek, hideg padlóburkolatok, járólapok.

Fiatalok körében divatos a retro, a 70-es évek hangulatát idéző motívumok. Ez is lehet igényesen elegáns, ha megtaláljuk a megfelelő minőséget, és mintát.

Üde hangulatot teremt a virágmintás „ country „ hangulatú tapéta. Bátran használjuk, ha tetszik, nagyon vidámmá, barátságossá tehetjük vele otthonunkat. Jól illik a fenyőbútorokhoz, az antikolt felületekhez vagy az angolos lakásbelsőkhöz. Kombinálhatjuk a virágosat csíkossal, kockással, alkalmazzunk közé bordűrcsíkot.
Választhatjuk bátran kislányszobába is, nem kell félnünk, hogy hamar kinövi a szobáját.

Különleges környezetbe különleges tapéta! Újra hódít a posztertapéta. Kétségtelen hogy nagyon dekoratív és figyelemfelkeltő. Vigyázzunk, hogy csak akkor használjuk ha van hozzá falfelületünk, ahol tud érvényesülni. Különösen ajánljuk dolgozószobába, irodába, recepcióra, rendelőkbe, óvodákba.

 
/ Képgaléria
 
A színekkel otthonossá tehetjük a helyiségeket
 
 
/ Kapcsolódó cikkek
Különleges villa Hollandiából
A képeken szereplő villa elsősorban ökológiai, másodsorban takarékosság szempontjából különleges, hiszen napjainkban egyre nagyobb teret kap a racionális életfilozófia, amely a lakókörnyezet kialakításában is kiteljesedni látszik.
 
 
Meghitt kis zugok
Azokban a kis alapterületű lakásokban is törekedni kell a nyugodt alvás biztosítására, ahol nincs mód hálószoba kialakítására. Kapjon önálló arculatot az eltakarható hálózug is.
 
/ További cikkek
A Lincoln rezidencia
A jövő szállodája Jordániából: Wadi Rum
Úti cél: Poseidon Víz alatti Világa
Moduláris modern ház
Luxuslakás egy félreeső helyen
F-Fehér ház Japánban
A "Veth Villa" Hollandiából
"The Shorter" rezidencia a Pb Elemental Architecture-től
A "szivárvány ház" Londonból
Mini ház 2.0
 
Mindennapi bútorok, tárgyak a Sputnik Design stúdiótól
A Valencia-alapú multidiszciplináris design stúdió Majo Fernández, Maria de la O Reyna, Maria Salar és Borja Sépulcre munkáit mutatta be legújabb Habitat Valencia Fair nevű kollekciójában.
 
Háztartási mini seprű és hozzá tartozó lapát
Az alábbi konyhai felszerelési kollekció darabjait a lengyel Jan Kochanski tervezte.
 
Őszi teendők
A kiskertben a téli zimankó beállta előtt megszaporodnak a teendők. Segítségül egy listát készítettünk, hogy ne feledkezzenek meg semmi fontosról.
 
Fonal váza Aurélie Richard
A francia dizájner Aurélie Richard egyszerű faelemeket kötött össze fonallal, középen egy üveg vázával.
 
Asztali lámpa Bongo-tól
Asztali lámpájának fa borítású fénytestét úgy tervezték, hogy 360 fokban elforgatható legyen.
 
Kiskertek ősszel: munkás napok
Az ősz a betakarítás és a következő év előkészítése a konyha- és virágoskertekben. Néhány tipp a hasznos munkához.
 
Elérkezett az idő a szobanövényeink átültetésére
A tavasz a szobanövények életében is nagy változást jelent. Az egész télen át szobában tartott virágokat, növényeket próbára tette a fűtött helyiségek száraz levegője, a házipor, és az esetleges dohányfüst. Emiatt az érzékenyebbek alsó levelei megbarnulnak, megsárgulnak vagy lehullanak.
 
Doboz lámpa Josep Lluís Xuclá-tól
Kültéri világítás ötletesen kialakított doboz lámpával.
 
Hirdetéskezelés, infók
Hirdetésfeladás
Hirdetés kiemelés
Notesz
Szerződés-minták
hirdetés
Női napozó
A legkisebbek szűrővizsgálata
Mi is az a szűrővizsgálat, és miért van szükség rá? Most induló sorozatunkban elsőként az újszülöttek vizsgálatairól olvashatnak.
Akciós termékek
Gardena PowerMax 34 E Fűnyíró kés (2014)
5 290 Ft
Legolvasottabb cikkek
Szavazás
hirdetés
 
 
 
 
© 2006-2017  I  Kapcsolat  I  Adatkezelés  I  Felhasználási feltételek
 
LEGGYAKORIBB KERESÉSEK
 
eladó ingatlan Budapest eladó ingatlan Debrecen eladó ingatlan Miskolc eladó ingatlan Szeged eladó ingatlan Pécs eladó ingatlan Győr
eladó ingatlan Pest megye eladó ingatlan Dunaújváros eladó ingatlan Eger eladó ingatlan Veszprém eladó ingatlan Békéscsaba eladó ingatlan Tatabánya
eladó ingatlan Szolnok eladó ingatlan Székesfehérvár eladó ingatlan Kecskemét eladó ingatlan Nyíregyháza eladó ingatlan Szombathely eladó ingatlan Siófok
 
Ingatlanlista megye és település szerintTémalista
 vissza az oldal tetejére