2020. április 8.  Dénes
Ingatlankereső és lakberendezési magazin
Összesen: 20585 ingatlanhirdetés
/ KEZDŐLAP / INGATLANKERESŐ / LAKBERENDEZÉS / ÖTLETHÁZ / HÁZ KÖRÜL / BEJELENTKEZÉS
E-mail cím: Jelszó: Elfelejtett jelszó  
Álmok üvegből
2020. március 08. - Kert
A télikertépítés mellett számos érv szól. A legszebb talán az életöröm utáni vágy.
A télikert az ilyen építmények kedvelőiben csupa napfénnyel kapcsolatos asszociációt ébreszt: egész évben fény és napsütés, csodálatos növények és bódító illatok, nyitott terek, ingyenes napenergiával melegített helyiség, a ház egyedi épületrésze. Mégis egy dolog van, ami leginkább a télikert mellett szól. Ez pedig az, hogy ez a világos helyiség nagyszerű hangulatával egyedi lakáskultúrát és életminőséget biztosít.

A napjainkban ismert és megkedvelt télikert tehát nem már nem csupán a növények pompás elhelyezésére szolgál. A technikai bravúrt megtestesítő merész acél- és üvegszerkezet is már a múlté. Az olajválság idején, vagyis a 70-es években fedezték fel az átlátszó építményeket, amelyek napcsapdaként szolgálva melegítették a lakóházakat. A profil- és üveggyártásban végbement hatalmas fejlődésnek köszönhetően azonban a mai üvegszerkezetek már a legmesszebbmenőkig megfelelnek a lakáskultúrára és a komfortra vonatkozó igényeknek, így az egész évben kényelmes télikert álma megvalósulhat.

Ha a télikert-tulajdonosok már belakták az általuk megálmodott helyiséget, újra és újra bebizonyosodik, hogy a napfényes, üvegből készült helyiség olyan hatást gyakorol a lakókra, hogy azok sokkal több időt töltenek ott, mint azt eredetileg tervezték. Az öröm azonban csak akkor lehet felhőtlen, ha a télikert formája és berendezése megfelel a használók igényeinek. Ezért mint jövendőbeli télikert-építtetőknek minden, a télikert kínálta lehetőségről előre tájékozódnunk kell. A döntés meghozatalában bizonyára több, személyre szabott feltétel is szerepet játszik majd, amelyek az egyedi megvalósítás kezdetétől fogva létjogosultsággal bírnak majd. A későbbi építészeti változtatások ugyanis a gyakorlatban szinte alig vagy csak nagy ráfordítással valósíthatók meg.

Izgalmas térnyerés

Azon házak alapterülete, amelyeknek helyiségei csak az alapvető igények kielégítésére szolgálnak, könnyen és szépen bővíthetők utólag is egy-egy üvegszobával.

Ne riasszon el senkit az, ha a télikert nem kapcsolódhat közvetlenül a lakótérhez. A folyosóhoz vagy a lépcsőházhoz hozzáépített játszó- vagy dolgozószoba ugyanolyan jó és izgalmas megoldást kínálhat.

Napfényes terek

A nagy üvegfelületek világosságot és napfényt emgednek a házba, ami az újonnan épült és a régebbi, kisebb és kevesebb ablakkal rendelkező épületeknek egyaránt előnyére válhat. A télikertek esetében természetesen nem csak a déli fekvésű építmény az előnyös. Ha az épületet a betöltendő funkciót szem előtt tartva építjük meg, minden tájolású építménynek megvan a maga előnye.

Az északi fekvésű télikert például ideális dolgozószoba lehet, mivel a nap folyamán a diffűz fény szinte egyenletesen oszlik meg. Az átlátszó falak miatt a ház és környezetének látványa szorosan összekapcsolódik, az évszakok és napszakok változása is sokkal intenzívebben élhető meg. E határtalanság ellenpólusaként a lakóház zártabb falaival azonban nagyobb védettséget is sugall. A télikertnek köszönhetően tehát még változatosabb élményekben lehet részünk.
 
 
Ha kienged a fagyott talaj, lehet már vetni a korai zöldségeket
 
 
/ Kapcsolódó cikkek
Álmok üvegből
A télikertépítés mellett számos érv szól. A legszebb talán az életöröm utáni vágy.
 
 
Ha kienged a fagyott talaj, lehet már vetni a korai zöldségeket
Legfőbb ideje megtervezni, mit ültessünk a veteményes kertbe.
 
/ További cikkek
Korlát, kerítésrács: ne feledkezzünk el az ápolásáról
Őszi kertek kedves dísze a napot kedvelő krizantém
Zöldből van a kerítés
Őszi teendők
Kiskertek ősszel: munkás napok
Ültessünk zöldfűszereket!
Szaporítsunk tuját!
Gyepszőnyeg a kertben
Erkély- és teraszkertészet
Tavaszi friss hajtások
 
Kék százszorszép (Brachyscome iberidifolia)
Egy kicsit talán furcsa, ha fehér, sárga vagy esetleg vörös virágú kék százszorszépet vásárol az ember. Ezek a kultúrnövények nevüket virágzatuk színéről és formájáról kapták: kék csillagocska, vörös csillagocska, hócsillagocska. Egyedül a sárga virágút mondják néha sárga százszorszépnek.
 
Viszályvirág (Browallia speciosa)
A viszályvirág bokorszerű csucsorféle Dél-Amerika trópusi vidékeiről. A fehéres tölcsérű virágok szirmai kékek vagy kékeslilák, de előfordulnak fehér szirmúak is. A viszályvirág mérgező. Többnyire egynyári növényként tartják. Nem éri meg átteleltetni, mert a második évben elöregszik és kevés virágot hoz.
 
A helyes öntözés
A legtöbb szobanövény nem a szárazságtól, hanem a túl sok, vagy helytelen öntözéstől megy tönkre.
 
Szépecske (Coreopsis grandiflora)
Az Egyesült Államok középnyugati részéről származó növény 60-80 cm-esre nő. Kora tavasztól szeptemberig nyílnak fényes sárga virágai az erkélyen és a teraszon. A virágok igazi forró, csábító, nyári hangulatot árasztanak, nemhiába hívják őket német nyelvterületen lányszemnek.
 
Kerti körömvirág (Calendula officinalis)
Ez a dél-európai, egynyári növény sűrű, sárga és narancssárga virágaival igazán felvidítja környezetét. A margarétához hasonló, de jóval tömöttebb virágfejek színükkel és alakjukkal egy-egy kis napocskára hasonlítanak - látványuk olyan, mintha több nap nézne ránk egyszerre.
 
Völgy ház Japánból
Ezt a gyönyörű családi házat Hiroshi Sambuichi tervezte és kivitelezte. Kiváló minőségű természetes alapanyagokból, beleértve a japán ciprus, gesztenyefa és zúzott kőből kombinálta az alapokat.
 
Keyhole ház
Eastern Design Office szokatlan építészeti megoldásairól ismert, a Keyhole házat egy egyszerű ötlet ihlette.
 
Tanulósarok
A tanulás otthoni feltételeinek megteremtése nagyon fontos, hiszen a jó körülmények pozitívan befolyásolják a teljesítőképességet.
 
Hirdetéskezelés, infók
Hirdetésfeladás
Hirdetés kiemelés
Notesz
Szerződés-minták
hirdetés
Női napozó
Kalóriaégetés hatékonyan
Az egyik legolcsóbb, legnagyobb kalóriaigényű sport a futás.
Legolvasottabb cikkek
Kék százszorszép (Brachyscome iberidifolia)
Viszályvirág (Browallia speciosa)
Szavazás
hirdetés
 
 
 
 
© 2006-2019  I  Kapcsolat  I  Adatkezelés  I  Felhasználási feltételek
 
LEGGYAKORIBB KERESÉSEK
 
eladó ingatlan Budapest eladó ingatlan Debrecen eladó ingatlan Miskolc eladó ingatlan Szeged eladó ingatlan Pécs eladó ingatlan Győr
eladó ingatlan Pest megye eladó ingatlan Dunaújváros eladó ingatlan Eger eladó ingatlan Veszprém eladó ingatlan Békéscsaba eladó ingatlan Tatabánya
eladó ingatlan Szolnok eladó ingatlan Székesfehérvár eladó ingatlan Kecskemét eladó ingatlan Nyíregyháza eladó ingatlan Szombathely eladó ingatlan Siófok
 
Ingatlanlista megye és település szerintTémalista
 vissza az oldal tetejére