2020. július 11.  Nóra, Lili
Ingatlankereső és lakberendezési magazin
Összesen: 20353 ingatlanhirdetés
/ KEZDŐLAP / INGATLANKERESŐ / LAKBERENDEZÉS / ÖTLETHÁZ / HÁZ KÖRÜL / BEJELENTKEZÉS
E-mail cím: Jelszó: Elfelejtett jelszó  
Álmok üvegből
2020. március 08. - Kert
A télikertépítés mellett számos érv szól. A legszebb talán az életöröm utáni vágy.
A télikert az ilyen építmények kedvelőiben csupa napfénnyel kapcsolatos asszociációt ébreszt: egész évben fény és napsütés, csodálatos növények és bódító illatok, nyitott terek, ingyenes napenergiával melegített helyiség, a ház egyedi épületrésze. Mégis egy dolog van, ami leginkább a télikert mellett szól. Ez pedig az, hogy ez a világos helyiség nagyszerű hangulatával egyedi lakáskultúrát és életminőséget biztosít.

A napjainkban ismert és megkedvelt télikert tehát nem már nem csupán a növények pompás elhelyezésére szolgál. A technikai bravúrt megtestesítő merész acél- és üvegszerkezet is már a múlté. Az olajválság idején, vagyis a 70-es években fedezték fel az átlátszó építményeket, amelyek napcsapdaként szolgálva melegítették a lakóházakat. A profil- és üveggyártásban végbement hatalmas fejlődésnek köszönhetően azonban a mai üvegszerkezetek már a legmesszebbmenőkig megfelelnek a lakáskultúrára és a komfortra vonatkozó igényeknek, így az egész évben kényelmes télikert álma megvalósulhat.

Ha a télikert-tulajdonosok már belakták az általuk megálmodott helyiséget, újra és újra bebizonyosodik, hogy a napfényes, üvegből készült helyiség olyan hatást gyakorol a lakókra, hogy azok sokkal több időt töltenek ott, mint azt eredetileg tervezték. Az öröm azonban csak akkor lehet felhőtlen, ha a télikert formája és berendezése megfelel a használók igényeinek. Ezért mint jövendőbeli télikert-építtetőknek minden, a télikert kínálta lehetőségről előre tájékozódnunk kell. A döntés meghozatalában bizonyára több, személyre szabott feltétel is szerepet játszik majd, amelyek az egyedi megvalósítás kezdetétől fogva létjogosultsággal bírnak majd. A későbbi építészeti változtatások ugyanis a gyakorlatban szinte alig vagy csak nagy ráfordítással valósíthatók meg.

Izgalmas térnyerés

Azon házak alapterülete, amelyeknek helyiségei csak az alapvető igények kielégítésére szolgálnak, könnyen és szépen bővíthetők utólag is egy-egy üvegszobával.

Ne riasszon el senkit az, ha a télikert nem kapcsolódhat közvetlenül a lakótérhez. A folyosóhoz vagy a lépcsőházhoz hozzáépített játszó- vagy dolgozószoba ugyanolyan jó és izgalmas megoldást kínálhat.

Napfényes terek

A nagy üvegfelületek világosságot és napfényt emgednek a házba, ami az újonnan épült és a régebbi, kisebb és kevesebb ablakkal rendelkező épületeknek egyaránt előnyére válhat. A télikertek esetében természetesen nem csak a déli fekvésű építmény az előnyös. Ha az épületet a betöltendő funkciót szem előtt tartva építjük meg, minden tájolású építménynek megvan a maga előnye.

Az északi fekvésű télikert például ideális dolgozószoba lehet, mivel a nap folyamán a diffűz fény szinte egyenletesen oszlik meg. Az átlátszó falak miatt a ház és környezetének látványa szorosan összekapcsolódik, az évszakok és napszakok változása is sokkal intenzívebben élhető meg. E határtalanság ellenpólusaként a lakóház zártabb falaival azonban nagyobb védettséget is sugall. A télikertnek köszönhetően tehát még változatosabb élményekben lehet részünk.
 
 
Ha kienged a fagyott talaj, lehet már vetni a korai zöldségeket Védekezzünk természetesen
 
 
/ Kapcsolódó cikkek
Védekezzünk természetesen
A kertünket ellepő kártevőket lehetőleg ne vegyszeres permetezéssel irtsuk, mert a termésbe is bekerülhetnek veszélyes anyagok.
 
 
Álmok üvegből
A télikertépítés mellett számos érv szól. A legszebb talán az életöröm utáni vágy.
 
/ További cikkek
Ha kienged a fagyott talaj, lehet már vetni a korai zöldségeket
Korlát, kerítésrács: ne feledkezzünk el az ápolásáról
Őszi kertek kedves dísze a napot kedvelő krizantém
Zöldből van a kerítés
Őszi teendők
Kiskertek ősszel: munkás napok
Ültessünk zöldfűszereket!
Szaporítsunk tuját!
Gyepszőnyeg a kertben
Erkély- és teraszkertészet
 
Modern ház Hollandiából
Ez az otthon valóban egy modern csoda. Mesekönyvekbe illő környezetben találhatjuk meg - egy gyönyörű erdő közepén.
 
Finnországi mikro kabin: különleges építészeti megoldás
Robin Falck tervezte és építette ezt a Micro Cabin névre keresztelt fenomenális épületet.
 
"Stílusos" mini apartman
Az adott tér legtökéletesebb kihasználását láthatjuk a képeken. A megszokottól jelentősen eltér a helyiségek kialakítása, de a falak élei, a ferde vonalak mind-mind a lakás egyediségéről tanúskodnak.
 
Finn Juhl háza
Koppenhágában található a képeken látható 1941-ben épült L-alakú ház.
 
Dr.S csodálatos háza Japánból
Az alábbi képsorozaton szereplő lakást a Soy Source Architechts kivitelezte és tervezte és a "Dr.S’s" nevet viseli.
 
Doboz formavilágú otthon Németországból
Az alábbi képsorozaton szereplő épület alapjait még az 1960-as években építették a németországi Wiesbaden városában, de a 2000-es években Roger Christ tervei alapján a Christ Christ Architechts kivitelezésében átépítették.
 
Három szintes "Vista" lakás Tokióból
A következő képsorozat egy három szintes lakást mutat be Japán fővárosából, Tokióból. Az épület a "Vista" nevet kapta és fantasztikus látképpel rendelkezik a hangyaboly jellegű, elképesztően zsúfolt városra - Tokióra.
 
Raktárból átalakított lakás Sydneyből
A következő képeken látható raktárépületet A Ian Moore Architechts tervei alapján építették át 2010-ban az Ausztrál Sydney városában. Eredetileg "Strelein raktár" volt a hivatalos neve, kereskedelmi raktárépületként használták Sydney külvárosában, ám mostanra a kerület teljesen átváltozott, megváltozott.
 
Hirdetéskezelés, infók
Hirdetésfeladás
Hirdetés kiemelés
Notesz
Szerződés-minták
hirdetés
Női napozó
Nyáron remek a saláta kúra: 3 nap alatt mínusz 1,5 kiló
Amikor rengeteg saláta- és zöldségféle kapható, gyerekjáték a fogyókúra.
Legolvasottabb cikkek
Svédország legkisebb otthona
Musashisakai ház: lenyűgöző otthon két szinten
Brentwood rezidencia: káprázatos építészeti megoldás
Álomlakás kosarasoknak
Modern ház Hollandiából
Finn Juhl háza
Finnországi mikro kabin: különleges építészeti megoldás
Raktárból átalakított lakás Sydneyből
Dr.S csodálatos háza Japánból
Három szintes "Vista" lakás Tokióból
Szavazás
Milyen bútort vásárolsz a közeljövőben?
  Kanapét szeretnék
  Konyhabútort vásárolok
  Gyerekszoba bútort vásárolok
  Egyiket sem/Nem vásárolok bútort
hirdetés
 
 
 
 
© 2006-2020  I  Kapcsolat  I  Adatkezelés  I  Felhasználási feltételek
 
LEGGYAKORIBB KERESÉSEK
 
eladó ingatlan Budapest eladó ingatlan Debrecen eladó ingatlan Miskolc eladó ingatlan Szeged eladó ingatlan Pécs eladó ingatlan Győr
eladó ingatlan Pest megye eladó ingatlan Dunaújváros eladó ingatlan Eger eladó ingatlan Veszprém eladó ingatlan Békéscsaba eladó ingatlan Tatabánya
eladó ingatlan Szolnok eladó ingatlan Székesfehérvár eladó ingatlan Kecskemét eladó ingatlan Nyíregyháza eladó ingatlan Szombathely eladó ingatlan Siófok
 
Ingatlanlista megye és település szerintTémalista
 vissza az oldal tetejére