2020. szeptember 28.  Vencel
Ingatlankereső és lakberendezési magazin
Összesen: 20116 ingatlanhirdetés
/ KEZDŐLAP / INGATLANKERESŐ / LAKBERENDEZÉS / ÖTLETHÁZ / HÁZ KÖRÜL / BEJELENTKEZÉS
E-mail cím: Jelszó: Elfelejtett jelszó  
Álmok üvegből
2020. március 08. - Kert
A télikertépítés mellett számos érv szól. A legszebb talán az életöröm utáni vágy.
A télikert az ilyen építmények kedvelőiben csupa napfénnyel kapcsolatos asszociációt ébreszt: egész évben fény és napsütés, csodálatos növények és bódító illatok, nyitott terek, ingyenes napenergiával melegített helyiség, a ház egyedi épületrésze. Mégis egy dolog van, ami leginkább a télikert mellett szól. Ez pedig az, hogy ez a világos helyiség nagyszerű hangulatával egyedi lakáskultúrát és életminőséget biztosít.

A napjainkban ismert és megkedvelt télikert tehát nem már nem csupán a növények pompás elhelyezésére szolgál. A technikai bravúrt megtestesítő merész acél- és üvegszerkezet is már a múlté. Az olajválság idején, vagyis a 70-es években fedezték fel az átlátszó építményeket, amelyek napcsapdaként szolgálva melegítették a lakóházakat. A profil- és üveggyártásban végbement hatalmas fejlődésnek köszönhetően azonban a mai üvegszerkezetek már a legmesszebbmenőkig megfelelnek a lakáskultúrára és a komfortra vonatkozó igényeknek, így az egész évben kényelmes télikert álma megvalósulhat.

Ha a télikert-tulajdonosok már belakták az általuk megálmodott helyiséget, újra és újra bebizonyosodik, hogy a napfényes, üvegből készült helyiség olyan hatást gyakorol a lakókra, hogy azok sokkal több időt töltenek ott, mint azt eredetileg tervezték. Az öröm azonban csak akkor lehet felhőtlen, ha a télikert formája és berendezése megfelel a használók igényeinek. Ezért mint jövendőbeli télikert-építtetőknek minden, a télikert kínálta lehetőségről előre tájékozódnunk kell. A döntés meghozatalában bizonyára több, személyre szabott feltétel is szerepet játszik majd, amelyek az egyedi megvalósítás kezdetétől fogva létjogosultsággal bírnak majd. A későbbi építészeti változtatások ugyanis a gyakorlatban szinte alig vagy csak nagy ráfordítással valósíthatók meg.

Izgalmas térnyerés

Azon házak alapterülete, amelyeknek helyiségei csak az alapvető igények kielégítésére szolgálnak, könnyen és szépen bővíthetők utólag is egy-egy üvegszobával.

Ne riasszon el senkit az, ha a télikert nem kapcsolódhat közvetlenül a lakótérhez. A folyosóhoz vagy a lépcsőházhoz hozzáépített játszó- vagy dolgozószoba ugyanolyan jó és izgalmas megoldást kínálhat.

Napfényes terek

A nagy üvegfelületek világosságot és napfényt emgednek a házba, ami az újonnan épült és a régebbi, kisebb és kevesebb ablakkal rendelkező épületeknek egyaránt előnyére válhat. A télikertek esetében természetesen nem csak a déli fekvésű építmény az előnyös. Ha az épületet a betöltendő funkciót szem előtt tartva építjük meg, minden tájolású építménynek megvan a maga előnye.

Az északi fekvésű télikert például ideális dolgozószoba lehet, mivel a nap folyamán a diffűz fény szinte egyenletesen oszlik meg. Az átlátszó falak miatt a ház és környezetének látványa szorosan összekapcsolódik, az évszakok és napszakok változása is sokkal intenzívebben élhető meg. E határtalanság ellenpólusaként a lakóház zártabb falaival azonban nagyobb védettséget is sugall. A télikertnek köszönhetően tehát még változatosabb élményekben lehet részünk.
 
 
Ha kienged a fagyott talaj, lehet már vetni a korai zöldségeket Védekezzünk természetesen
 
 
/ Kapcsolódó cikkek
Így lesz szép pázsitunk
A gyeptelepítés legalkalmasabb időpontja augusztus végén, szeptember elején van.
 
 
Kiskertek ősszel: munkás napok
Az ősz a betakarítás és a következő év előkészítése a konyha- és virágoskertekben. Néhány tipp a hasznos munkához.
 
/ További cikkek
Kúszó virágvarázs
Pompás a nőszirom
Nyáron is metsszünk!
Időben szedjük le
Védekezzünk természetesen
Álmok üvegből
Ha kienged a fagyott talaj, lehet már vetni a korai zöldségeket
Korlát, kerítésrács: ne feledkezzünk el az ápolásáról
Őszi kertek kedves dísze a napot kedvelő krizantém
Zöldből van a kerítés
 
A "Veth Villa" Hollandiából
Egy holland érdekeltségű építőipari cég, a 123 DV munkáját láthatjuk az alábbi képsorozaton a hollandiai Hattem városából.
 
"The Shorter" rezidencia a Pb Elemental Architecture-től
Egy 1906-ban épült parasztházat újított fel és tervezett át a Pb Elemental Architecture.
 
Asztali lámpa Bongo-tól
Asztali lámpájának fa borítású fénytestét úgy tervezték, hogy 360 fokban elforgatható legyen.
 
A "szivárvány ház" Londonból
A következő képekkel elsősorban fiatalabb és merészebb olvasóinknak próbálunk kedveskedni. A képeken látható ház Londonban található és a "szivárvány ház" nevet kapta.
 
"Real Parque Loft"
A Brazil származású építész és dizájner Diego Revollo nemrég fejezte be a "Real Parque Loft" névre keresztelt épületét São Paulo egyik lakóövezetében.
 
A "Tamatsu-ház" Kenji Ido tervezésében
Jellemzően szűk éleket használt Kenji Ido, ezáltal képes volt a nyitott tereket maximalizálni már az alaprajzon is.
 
A "Kim Rezidencia" L.A.-ből
Az alábbi otthont Christine Kim álmodta meg Los Angeles városában, közel az East Side Downtonhoz.
 
"Barlang Bár" Mallorcáról
Bár egy barlangban? Bár egy sziklába vájva? Bármi elképzelhető, különösen ha ez a kialakítani szánt szórakozóhely egy turisták által is sűrűn látogatott helyen van.
 
Hirdetéskezelés, infók
Hirdetésfeladás
Hirdetés kiemelés
Notesz
Szerződés-minták
hirdetés
Női napozó
5 biztos pont, ami segít átvészelni a rossz időszakot
Néha összecsapnak a fejed felett a hullámok, ám ha van egy bármikor előkapható stratégiád arra, hogyan oldd meg a nehézségeket, könnyen átvészeled a rossz időszakokat.
Legolvasottabb cikkek
Mini ház 2.0
Kiskertek ősszel: munkás napok
Kúszó virágvarázs
A "szivárvány ház" Londonból
A Riverside Múzeum Skóciából
Asztali lámpa Bongo-tól
Étkezőasztal Berlinből
"Real Parque Loft"
Niu ház Yoshihiro Yamamoto-tól
Lámpa festő szalagból
Szavazás
Milyen bútort vásárolsz a közeljövőben?
  Kanapét szeretnék
  Konyhabútort vásárolok
  Gyerekszoba bútort vásárolok
  Egyiket sem/Nem vásárolok bútort
hirdetés
 
 
 
 
© 2006-2020  I  Médiaajánlat  I  Adatkezelés  I  Felhasználási feltételek
 
LEGGYAKORIBB KERESÉSEK
 
eladó ingatlan Budapest eladó ingatlan Debrecen eladó ingatlan Miskolc eladó ingatlan Szeged eladó ingatlan Pécs eladó ingatlan Győr
eladó ingatlan Pest megye eladó ingatlan Dunaújváros eladó ingatlan Eger eladó ingatlan Veszprém eladó ingatlan Békéscsaba eladó ingatlan Tatabánya
eladó ingatlan Szolnok eladó ingatlan Székesfehérvár eladó ingatlan Kecskemét eladó ingatlan Nyíregyháza eladó ingatlan Szombathely eladó ingatlan Siófok
 
Ingatlanlista megye és település szerintTémalista
 vissza az oldal tetejére