A magvakból házilag nevelt növények bővelkednek vitaminokban, ásványi anyagokban. Sokféle enzimet, mikroelemet, sőt teljes értékű fehérjét is tartalmaznak.
A búza, a rozs, a zab, a napraforgó, a hajdina, a lucerna, a zsázsa, a retek, a fejes káposzta, a vöröshagyma, a brokkoli magvai mind könnyen csíráztathatók, csak edény, víz és levegő kell hozzá. A magok mindig fiatalok, és vegyszermentesek legyenek. Mossuk meg őket, és áztassuk be 12 órára langyos vízbe. Ezután egy edénybe (befőttesüveg, műanyag pohár, tálka) aljába 1-2 cm vastag, mosott homokréteget terítsünk el, vagy béleljük ki több réteg nedvszívó papírral. Ezután a magokat 4 cm vastag rétegben szórjuk bele. Naponta kétszer öntözzük.