2020. április 8.  Dénes
Ingatlankereső és lakberendezési magazin
Összesen: 20585 ingatlanhirdetés
/ KEZDŐLAP / INGATLANKERESŐ / LAKBERENDEZÉS / ÖTLETHÁZ / HÁZ KÖRÜL / BEJELENTKEZÉS
E-mail cím: Jelszó: Elfelejtett jelszó  
Kék százszorszép (Brachyscome iberidifolia)
2020. március 24. - Szobanövény
Egy kicsit talán furcsa, ha fehér, sárga vagy esetleg vörös virágú kék százszorszépet vásárol az ember. Ezek a kultúrnövények nevüket virágzatuk színéről és formájáról kapták: kék csillagocska, vörös csillagocska, hócsillagocska. Egyedül a sárga virágút mondják néha sárga százszorszépnek.
A kék százszorszép Ausztráliában honos, ahol a sziklakerti virágokhoz hasonlóan kövek között nő. Ez a szép, függő virág azonban nálunk sem olyan új, mint ahogy azt sokan gondolják. Régebben csak nagyon ritkán találkozhattunk vele, mert kertbe vethető nyári virágként árusították. Meg lehet próbálni a kertben is nevelni.

Több héten át virágzik
A kék százszorszép virágzási ideje általában júliusban kezdődik, de manapság már május végétől is vásárolhatunk melegházban előnevelt virágzó növényeket. Őszig folyamatosan virágzik, és csak csekély gondozást igényel. A szobában is tarthatjuk, de a szabadban sokkal jobban mutat.

Növénytermesztés házilag
Brachyscome magot minden olyan boltban vásárolhatunk, ahol más nyári virágmagot is tartanak. A csomagok azonban legtöbbször különböző színű virágok keverékét tartalmazza.

Ha egészen korai virágzású növényt szeretnénk, a magokat már márciusban, de legkésőbb április elején el kell ültetnünk a házban. Töltsünk meg egy vetőládát speciális, vetéshez való földdel. A magok nagyon aprók, ezért célszerű összekeverni őket homokkal, hogy egyenletesen tudjuk vetni. A vetést követően nedvesítsük meg a földet, és takarjuk le üveglappal. Így megmarad a levegő magas páratartalma. Állítsuk a vetőládát meleg, világos helyre, nyugodtan rátehetjük a fűtőtest feletti ablakpárkányra is.

Amikor a magoncok már olyan nagyok, hogy a csíralevelek között az első igazi levelek is megjelennek, elérkezett a tűzdelés ideje. Ez azt jelenti, hogy a kis növénykéket olyan messze kell ültetni egymástól, hogy mindegyiknek elég helye legyen a növekedéshez. Ez a távolság nagyjából 20 cm. Ha azonban túl sok a növény, ne vesződjünk az átültetéssel, hanem a leggyengébbeket húzzuk ki, és dobjuk el. A tűzdelésnél ügyeljünk arra, hogy az érzékeny gyökerek ne sérüljenek meg. A magoncokat nagyon óvatosan húzzuk ki a földből, és üntessük át cserépbe.

Kiültetés májusban
Ha már nem fenyegetnek az éjszakai fagyok, kitehetjük a kék százszorszépet végleges helyére, a szabadba. Erre általában május közepén, a fagyosszentek után kerítsünk sort. Nyugodtan összeültethetjük más növényekkel is.
 
 
Viszályvirág (Browallia speciosa)
 
 
/ Kapcsolódó cikkek
Kék százszorszép (Brachyscome iberidifolia)
Egy kicsit talán furcsa, ha fehér, sárga vagy esetleg vörös virágú kék százszorszépet vásárol az ember. Ezek a kultúrnövények nevüket virágzatuk színéről és formájáról kapták: kék csillagocska, vörös csillagocska, hócsillagocska. Egyedül a sárga virágút mondják néha sárga százszorszépnek.
 
 
Viszályvirág (Browallia speciosa)
A viszályvirág bokorszerű csucsorféle Dél-Amerika trópusi vidékeiről. A fehéres tölcsérű virágok szirmai kékek vagy kékeslilák, de előfordulnak fehér szirmúak is. A viszályvirág mérgező. Többnyire egynyári növényként tartják. Nem éri meg átteleltetni, mert a második évben elöregszik és kevés virágot hoz.
 
/ További cikkek
A helyes öntözés
Szépecske (Coreopsis grandiflora)
Kerti körömvirág (Calendula officinalis)
Elérkezett az idő a szobanövényeink átültetésére
Erőt adó virág
Ciklámen
Frissítve, fiatalítva
A megfelelő tenyészhely
Ízek, illatok az ablakban
Keleti és nyugati fekvésű ablak a legkedvezőbb
 
Álmok üvegből
A télikertépítés mellett számos érv szól. A legszebb talán az életöröm utáni vágy.
 
Ha kienged a fagyott talaj, lehet már vetni a korai zöldségeket
Legfőbb ideje megtervezni, mit ültessünk a veteményes kertbe.
 
Völgy ház Japánból
Ezt a gyönyörű családi házat Hiroshi Sambuichi tervezte és kivitelezte. Kiváló minőségű természetes alapanyagokból, beleértve a japán ciprus, gesztenyefa és zúzott kőből kombinálta az alapokat.
 
Keyhole ház
Eastern Design Office szokatlan építészeti megoldásairól ismert, a Keyhole házat egy egyszerű ötlet ihlette.
 
Tanulósarok
A tanulás otthoni feltételeinek megteremtése nagyon fontos, hiszen a jó körülmények pozitívan befolyásolják a teljesítőképességet.
 
H ház Mattch-től
A H ház egy minimalista otthon Nagoya lakóövezetében, amit Mattch tervezett.
 
Gyönyörű vendégház Norvégiában
Gisle Lokken építész tervezte ezt a gyönyörű vendégházat, ami Norvégiában egy szigeten építettek meg.
 
Coodo moduláris egységek
A Coodo egy építészeti iskola Szlovéniában, épp ezért nem véletlen, hogy az iskola nevét viseli ez a tanulók által tervezett és kivitelezett multifunkcionális pavilon.
 
Hirdetéskezelés, infók
Hirdetésfeladás
Hirdetés kiemelés
Notesz
Szerződés-minták
hirdetés
Női napozó
Kalóriaégetés hatékonyan
Az egyik legolcsóbb, legnagyobb kalóriaigényű sport a futás.
Legolvasottabb cikkek
Kék százszorszép (Brachyscome iberidifolia)
Viszályvirág (Browallia speciosa)
Szavazás
hirdetés
 
 
 
 
© 2006-2019  I  Kapcsolat  I  Adatkezelés  I  Felhasználási feltételek
 
LEGGYAKORIBB KERESÉSEK
 
eladó ingatlan Budapest eladó ingatlan Debrecen eladó ingatlan Miskolc eladó ingatlan Szeged eladó ingatlan Pécs eladó ingatlan Győr
eladó ingatlan Pest megye eladó ingatlan Dunaújváros eladó ingatlan Eger eladó ingatlan Veszprém eladó ingatlan Békéscsaba eladó ingatlan Tatabánya
eladó ingatlan Szolnok eladó ingatlan Székesfehérvár eladó ingatlan Kecskemét eladó ingatlan Nyíregyháza eladó ingatlan Szombathely eladó ingatlan Siófok
 
Ingatlanlista megye és település szerintTémalista
 vissza az oldal tetejére