2020. szeptember 28.  Vencel
Ingatlankereső és lakberendezési magazin
Összesen: 20116 ingatlanhirdetés
/ KEZDŐLAP / INGATLANKERESŐ / LAKBERENDEZÉS / ÖTLETHÁZ / HÁZ KÖRÜL / BEJELENTKEZÉS
E-mail cím: Jelszó: Elfelejtett jelszó  
Kék százszorszép (Brachyscome iberidifolia)
2020. március 24. - Szobanövény
Egy kicsit talán furcsa, ha fehér, sárga vagy esetleg vörös virágú kék százszorszépet vásárol az ember. Ezek a kultúrnövények nevüket virágzatuk színéről és formájáról kapták: kék csillagocska, vörös csillagocska, hócsillagocska. Egyedül a sárga virágút mondják néha sárga százszorszépnek.
A kék százszorszép Ausztráliában honos, ahol a sziklakerti virágokhoz hasonlóan kövek között nő. Ez a szép, függő virág azonban nálunk sem olyan új, mint ahogy azt sokan gondolják. Régebben csak nagyon ritkán találkozhattunk vele, mert kertbe vethető nyári virágként árusították. Meg lehet próbálni a kertben is nevelni.

Több héten át virágzik
A kék százszorszép virágzási ideje általában júliusban kezdődik, de manapság már május végétől is vásárolhatunk melegházban előnevelt virágzó növényeket. Őszig folyamatosan virágzik, és csak csekély gondozást igényel. A szobában is tarthatjuk, de a szabadban sokkal jobban mutat.

Növénytermesztés házilag
Brachyscome magot minden olyan boltban vásárolhatunk, ahol más nyári virágmagot is tartanak. A csomagok azonban legtöbbször különböző színű virágok keverékét tartalmazza.

Ha egészen korai virágzású növényt szeretnénk, a magokat már márciusban, de legkésőbb április elején el kell ültetnünk a házban. Töltsünk meg egy vetőládát speciális, vetéshez való földdel. A magok nagyon aprók, ezért célszerű összekeverni őket homokkal, hogy egyenletesen tudjuk vetni. A vetést követően nedvesítsük meg a földet, és takarjuk le üveglappal. Így megmarad a levegő magas páratartalma. Állítsuk a vetőládát meleg, világos helyre, nyugodtan rátehetjük a fűtőtest feletti ablakpárkányra is.

Amikor a magoncok már olyan nagyok, hogy a csíralevelek között az első igazi levelek is megjelennek, elérkezett a tűzdelés ideje. Ez azt jelenti, hogy a kis növénykéket olyan messze kell ültetni egymástól, hogy mindegyiknek elég helye legyen a növekedéshez. Ez a távolság nagyjából 20 cm. Ha azonban túl sok a növény, ne vesződjünk az átültetéssel, hanem a leggyengébbeket húzzuk ki, és dobjuk el. A tűzdelésnél ügyeljünk arra, hogy az érzékeny gyökerek ne sérüljenek meg. A magoncokat nagyon óvatosan húzzuk ki a földből, és üntessük át cserépbe.

Kiültetés májusban
Ha már nem fenyegetnek az éjszakai fagyok, kitehetjük a kék százszorszépet végleges helyére, a szabadba. Erre általában május közepén, a fagyosszentek után kerítsünk sort. Nyugodtan összeültethetjük más növényekkel is.
 
 
Viszályvirág (Browallia speciosa) Átültetés ideje
 
 
/ Kapcsolódó cikkek
Szobai futóka
Az egyik legismertebb és legkönnyebben tartható, szív alakú leveleiről ismert kúszónövény a szobai futóka. Gyorsan megnő, és csak minimális odafigyelést igényel.
 
 
Kék százszorszép (Brachyscome iberidifolia)
Egy kicsit talán furcsa, ha fehér, sárga vagy esetleg vörös virágú kék százszorszépet vásárol az ember. Ezek a kultúrnövények nevüket virágzatuk színéről és formájáról kapták: kék csillagocska, vörös csillagocska, hócsillagocska. Egyedül a sárga virágút mondják néha sárga százszorszépnek.
 
/ További cikkek
Viszályvirág (Browallia speciosa)
A helyes öntözés
Szépecske (Coreopsis grandiflora)
Kerti körömvirág (Calendula officinalis)
Elérkezett az idő a szobanövényeink átültetésére
Erőt adó virág
Ciklámen
Frissítve, fiatalítva
A megfelelő tenyészhely
Ízek, illatok az ablakban
 
A "Veth Villa" Hollandiából
Egy holland érdekeltségű építőipari cég, a 123 DV munkáját láthatjuk az alábbi képsorozaton a hollandiai Hattem városából.
 
"The Shorter" rezidencia a Pb Elemental Architecture-től
Egy 1906-ban épült parasztházat újított fel és tervezett át a Pb Elemental Architecture.
 
Asztali lámpa Bongo-tól
Asztali lámpájának fa borítású fénytestét úgy tervezték, hogy 360 fokban elforgatható legyen.
 
A "szivárvány ház" Londonból
A következő képekkel elsősorban fiatalabb és merészebb olvasóinknak próbálunk kedveskedni. A képeken látható ház Londonban található és a "szivárvány ház" nevet kapta.
 
"Real Parque Loft"
A Brazil származású építész és dizájner Diego Revollo nemrég fejezte be a "Real Parque Loft" névre keresztelt épületét São Paulo egyik lakóövezetében.
 
A "Tamatsu-ház" Kenji Ido tervezésében
Jellemzően szűk éleket használt Kenji Ido, ezáltal képes volt a nyitott tereket maximalizálni már az alaprajzon is.
 
A "Kim Rezidencia" L.A.-ből
Az alábbi otthont Christine Kim álmodta meg Los Angeles városában, közel az East Side Downtonhoz.
 
"Barlang Bár" Mallorcáról
Bár egy barlangban? Bár egy sziklába vájva? Bármi elképzelhető, különösen ha ez a kialakítani szánt szórakozóhely egy turisták által is sűrűn látogatott helyen van.
 
Hirdetéskezelés, infók
Hirdetésfeladás
Hirdetés kiemelés
Notesz
Szerződés-minták
hirdetés
Női napozó
5 biztos pont, ami segít átvészelni a rossz időszakot
Néha összecsapnak a fejed felett a hullámok, ám ha van egy bármikor előkapható stratégiád arra, hogyan oldd meg a nehézségeket, könnyen átvészeled a rossz időszakokat.
Legolvasottabb cikkek
Mini ház 2.0
Kiskertek ősszel: munkás napok
Kúszó virágvarázs
A "szivárvány ház" Londonból
A Riverside Múzeum Skóciából
Asztali lámpa Bongo-tól
Étkezőasztal Berlinből
"Real Parque Loft"
Niu ház Yoshihiro Yamamoto-tól
Lámpa festő szalagból
Szavazás
Milyen bútort vásárolsz a közeljövőben?
  Kanapét szeretnék
  Konyhabútort vásárolok
  Gyerekszoba bútort vásárolok
  Egyiket sem/Nem vásárolok bútort
hirdetés
 
 
 
 
© 2006-2020  I  Médiaajánlat  I  Adatkezelés  I  Felhasználási feltételek
 
LEGGYAKORIBB KERESÉSEK
 
eladó ingatlan Budapest eladó ingatlan Debrecen eladó ingatlan Miskolc eladó ingatlan Szeged eladó ingatlan Pécs eladó ingatlan Győr
eladó ingatlan Pest megye eladó ingatlan Dunaújváros eladó ingatlan Eger eladó ingatlan Veszprém eladó ingatlan Békéscsaba eladó ingatlan Tatabánya
eladó ingatlan Szolnok eladó ingatlan Székesfehérvár eladó ingatlan Kecskemét eladó ingatlan Nyíregyháza eladó ingatlan Szombathely eladó ingatlan Siófok
 
Ingatlanlista megye és település szerintTémalista
 vissza az oldal tetejére